Zoals gebruikelijk is februari de maand van de Algemene Ledenvergadering.

Lage aanvliegroutes boven het Vechtdal

Het zal niemand zijn ontgaan, dat er sinds eind 2016 veel media-aandacht is geweest over de geplande lage aanvliegroutes naar de te vernieuwen luchthaven Lelystad. Drie van de vier vliegtuigen met bestemming Lelystad zullen vanaf april 2019 op een hoogte van 750 tot 2000 meter over Salland en het Vechtdal richting Zwolle vliegen. Veel te laag, terwijl dat niet hoeft.

Asbestverwijdering
25 mei 2017

Asbestverwijdering

Op de Algemene Ledenvergadering van 14 februari 2017 heeft Jan Webbink van de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg een presentatie gegeven over het verwijderen van asbest. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren het Asbestverwijderingsbesluit, de kosten van verwijdering (inclusief een rekenvoorbeeld) en de huidige subsidieregeling.

Inschrijving Glasvezel Buitenaf vanaf nu mogelijk

Na eerdere pogingen om glasvezel aan te leggen door het bewonersinitiatief Vechtdalbreed en daarna CIF/Cogas lijkt het nu dan toch eindelijk te lukken. Tot 24 juli is er de mogelijkheid om in te schrijven. Als 50% van de bewoners van het buitengebied inschrijft wordt glasvezel aangelegd.

Stralende opschoondag

Op 25 maart 2017 was het in Nederland weer Opschoondag. Ook Giethmen heeft deze ochtend weer een "duit in het (vuilnis)zakje gedaan"

In de eerste helft van dit jaar heeft Plaatselijk Belang Giethmen samen met vele andere bewoners- en belangenorganisaties meegewerkt aan het opstellen van het conceptrapport Verkeersvisie Ommen 2030. In dit rapport maakt de gemeente keuzes ten aanzien van het verkeer en vervoer in de gemeente.

Nieuwe zitbanken geplaatst
08 augustus 2016

Nieuwe zitbanken geplaatst

Onlangs zijn op hoek Holtkampweg-Oude Hammerweg twee zitbanken met tafel geplaatst. Grondeigenaar Han Kraaijvanger heeft het hoekje grond naast het transformatiehuisje beschikbaar gesteld.

Na de succesvolle inschrijving voor glasvezel in de buurtgemeenten Twenterand en Hardenberg is binnenkort het buitengebied van Ommen aan de beurt. Vanaf september worden bewoners via uitnodigingen en media op de hoogte gebracht over de mogelijkheden. Wilt u nu alvast informatie houdt dan de websites in de gaten. www.vechtdalbreedband.nl en www.glasvezelbuitenaf.nl

Nieuwe ontwikkelingen glasvezel

Stichting Vechtdal Breed Ommen en Stichting Breedband Buitengebied Dalfsen hebben samen onder de naam Vechtdal Breed afspraken gemaakt met CIF om te komen tot aanleg van glasvezel in het buitengebied. De ruim 4.500 huishoudens op afgelegen plekken kunnen daardoor eenzelfde aanbod krijgen als in het aangrenzende glasvezelgebied dat is uitgerold door Cogas.

Grote opkomst burendag
27 september 2015

Grote opkomst burendag

Op zaterdag 26 september 2015 was het in Nederland "burendag". Ook Plaatselijk Belang Giethmen organiseerde dit jaar weer een burendag. Doel van deze middag is om de bewoners op een gezellige manier met elkaar in contact te brengen.

1