Graag zien we je weer tijdens de filmavond op 31 januari
aanstaande!

Afgelopen oktober is een groep bewoners van Giethmen met huifkar en trekker door de omgeving van Giethmen gereden. We reden langs de mooiste plekjes van
Giethmen en gingen erover met elkaar in gesprek. Deze bijeenkomst werd gevolgd door een lezing over de geschiedenis van het landschap. Hoe heeft het landschap zich door de jaren heen ontwikkeld en waarom ziet het landschap eruit zoals het eruit ziet? Hoe werd het gebied door de eeuwen heen bewoond en gebruikt? Wat voor bijzondere verhalen zijn er te vertellen over deze omgeving? Er werden door de aanwezigen verhalen gedeeld over onder andere de tweede wereldoorlog, ontwikkelingen in de landbouw en verhalen over oud bewoners. Een interessante avond!

De afgelopen weken hebben medewerkers van Landschap Overijssel de geschiedenis van Giethmen vertaald in een korte film. Er zijn drie Giethmenaren geïnterviewd en mooie landschapsbeelden vastgelegd. Het resultaat willen wij jullie graag laten zien op dinsdag 31 januari om 20.00 uur bij Camping en Chaletpark Bergzicht, in boerderij “het Reggedal”.

Naast de film geeft Landschap Overijssel aan de hand van praktische voorbeelden uitleg wat wij samen in het buurtschap of wat je zelf op je erf kan doen om landschapskenmerken te versterken. Er is uiteraard tijd om hierover met elkaar in gesprek te komen en vragen te stellen. Het tweede deel van de avond wordt verzorgd door Harry Woertink. Hij houdt een lezing over de bewoners van Giethmen door de eeuwen heen.

Het Plaatselijk Belang Giethmen nodigt iedereen van harte uit voor deze avond. Ook wanneer je in oktober niet aanwezig was zien we je graag! Om 20.00 uur staat de koffie klaar!

Hartelijke groet, namens het kernteam Giethmen,
Anita van den Berg, anitavdberg70@gmail.com
Gerbert Warmelink
Caroline Dekker, carodek00@gmail.com
Henk Horsman, henkhorsman@hotmail.com

De hierboven beschreven activiteiten en de film zijn onderdeel van het project Dorpslandschappen van Landschap Overijssel. https://landschapoverijssel.nl/dorpslandschappen